Download E-BOG
Formuepleje

Hvordan investerer vi?

Øg dit afkast med faktabaseret investering

Modsat størstedelen af de danske banker placerer vi vores kunders opsparing i ETF’er. Nogle af de største amerikanske fonde, vi bruger, har omkostninger helt ned til 0,03 procent, og de er mere effektive end danske fonde i forhold til skat!

En ETF (exchange traded fund) er en nem, billig og sikker måde at investere sin formue på. Den fungerer i princippet som en dansk investeringsforening, dvs. at den enkelte investor bliver en del af en kæmpe pulje af investorer, der investerer i aktier og obligationer. Det store antal investorer gør, at man som enkeltperson får adgang til tusindvis af værdipapirer og dermed har en meget lavere risiko, end hvis man køber enkelte aktier eller obligationer. En ETF er en passiv fond. Det betyder, at den bringer sine omkostninger ned til et minimum ved at følge et indeks.

Dine penge bliver investeret i omkring 10 forskellige ETF’er, der indeholder flere 1.000’er af aktier og obligationer. De lave omkostninger og den store spredning på aktier og obligationer fra hele verden er med til at sikre, at dit afkast bliver størst muligt. Nedenfor ses et eksempel på en af de porteføljer du kan vælge, hvor hvert enkelt marked (lagkagestykke) repræsenteres af en ETF.

Vil du vide, om det er noget for dig? Kontakt os på telefon 32 15 14 14 eller skriv til kontakt@miranova.dk

Eksempel på en portefølje med 50/50 aktier og obligationer

 

Dine penge investeres med indeksfonde og en faktabaseret indeksstrategi

Dine penge investeres med en indeksstrategi (kaldes også passiv investering), hvilket i praksis betyder:

 1. Køb – dine penge investereres i ETF’er med tusinder af aktier og obligationer fra hele verden (spredning).
 2. Behold – du modtager afkastet fra investeringerne uden at spekulere i kortsigtede kursændringer.
 3. Rebalancer – din risiko styres ved at holde porteføljen som aftalt, fx 60 procent aktier og 40 procent obligationer. De enkelte ETF’er (markeder) rebalanceres ligeledes, så de udgør en fast andel af porteføljen. Det har historisk givet et ekstra afkast på ca. 0,5 procent årligt.

Undersøgelser viser, at professionelle forvaltere skaber lavere afkast med dyre aktive strategier, hvor få aktier og obligationer vælges ud og skiftes løbende, end indeksinvestering hvor man investerer i ”alle” aktier og obligationer. Det giver god mening, for det er ikke muligt, at vi alle sammen får et højere afkast end markedets gennemsnit. Vi vil gerne betale høje omkostninger, hvis vi også får et højere afkast – det tyder fakta desværre bare på er usandsynligt (læs her).

Lad os hjælpe dig til et højere afkast med en strategi, der er baseret på fakta og fornuft!

Sidebar

Vores forretning er udelukkende baseret på at give dig den mest kompetente formuepleje.

Vi har tilladelse fra Finanstilsynet til at lave porteføljepleje, og vores rådgivning er 100% uvildig, da vi ikke modtager nogen form for provision, ikke tjener på at handle værdipapirer eller har nogen interesse i at henvise til specifikke banker eller økonomiske produkter.

Læs mere på ofte stillede spørgsmål eller klik på nedenstående for at læse mere om skatteforhold i forbindelse med formuepleje.

 • Guide til at indberette ETF’er til SKAT – frie midler

  I denne guide anviser vi, hvordan man bruger Miranovas afkastrapport til at kontrollere og indberette til SKAT, så din Årsopgørelse kan blive dannet og din skat korrekt beregnet. Der er beskrevet skat for både ETF’er med obligationer samt danske investeringsforeninger med aktier.

  Klik på linket for at komme til guiden: Guide til at indberette ETF’er til SKAT til Miranova kunder.

 • Selvangivelse af udenlandsk udbytteskat

  Klik på linket for at gå til siden vedr.: selvangivelse af udenlandsk udbytteskat.

 • Sådan undgår du skat på udenlandske investeringsfonde

  Hvis du ønsker at bruge investeringsfonde (ETF’er) med lave omkostninger, er der en række vigtige faldgruber, du bør undgå, for at din skat af afkastet bliver lavest mulig. Som kunde i Miranova kan man trygt overlade det til os – vi sørger for, at du som kunde får de fonde, der passer til dine behov. Som vi har skrevet andre steder her på siden, er vi i Miranova tilhængere af lave investeringsomkostninger, da det har stor betydning for, hvor meget du får ud af din opsparing og dine investeringer. Men afkast er noget man får efter omkostninger OG skat.

  Lave investeringsomkostninger finder du i høj grad i investeringsfonde fra udlandet. De kaldes ETF’er (børshandlede fonde) og fungerer i høj grad som en dansk investeringsforening. Nedenfor kan du læse, hvordan vi bruger ETF’er eller danske indeksfonde i holdingselskabet, virksomhedsordningen, på pensionen og i almindelig opsparing, for at dit afkast bliver højst muligt.

  ETF’er i holdingselskabet

  Du kan frit investere i ETF’er, og de beskattes som udgangspunkt som investeringsselskaber, uanset om de indeholder aktier eller obligationer. Det betyder, at du betaler skat af gevinsten hvert år og kan trække tab fra i firmaets resultat.

  ETF’er i Virksomhedsordningen (VSO)

  Du kan frit investere i ETF’er i virksomhedsordningen. Det betyder ikke noget, om der er aktier eller obligationer i ETF’erne, eller om de betaler udbytte eller geninvesterer. Dog skal ETF’erne være klassificeret som investeringsselskaber, så det er vigtigt, at du først sikrer dig det.

  Gevinst og tab beskattes efter lagerprincippet, hvilket betyder, at både realiserede og urealiserede gevinster og tab indgår i indkomsten med en skatteværdi på op til 56 procent. Afhængig af hvor stor virksomhedsindkomsten er, kan tab og gevinster blive beskattet ens.

  ETF’er i almindelig opsparing (også kaldet frie midler)

  ETF’er med obligationer bliver her beskattet ligesom renteindtægter (kapitalindkomst), og du betaler skat hvert år – også selvom du ikke har solgt og realiseret gevinsten. Dermed kan du også trække tab fra hvert år. Men her er faktisk et lettere pudsigt forhold. Alt efter dine indtægtsforhold kan du ende med blive beskattet op til 42 procent af dine gevinster og kun trække 25 procent af dine tab fra. Der kan altså være forskel på skatten, når du har gevinst eller tab.

  ETF’er med aktier har tidligere udelukkende været beskattet som kapitalindkomst, men fra 2020 er der sket en væsentlig ændring af aktie ETF’er i visse tilfælde. Det har dog ikke gjort skattereglerne lettere og mere gennemskuelige – tværtimod.

  I efteråret 2019 kunne de forskellige udstedere af ETF’ere registrere sig hos Skat og således vil du som investor blevet aktieindkomstbeskattet fra 2020 – selvfølgelig under forudsætning af, at ETF’en indeholder en overvægt af aktier. ETF’erne er fortsat lagerbeskattede.

  Ikke alle ETF-udbydere valgte i 2019 at registrere sine fonde på hos Skattestyrelsen, og derfor behandles visse aktiebaserede ETF’er i dag som aktieavance, mens andre fortsat beskattes som kapitalindkomst – begge efter lagerprincippet. Listen med de aktieavancebeskattede foreninger kan findes hos Skattestyrelsen – bemærk, at listen er dynamisk.

  Her er det desværre ikke helt let at give dig et generelt råd. Naturligvis er dit afkast efter skat vigtigst, og her afgør dine personlige indtægtsforhold, hvilken løsning der er bedst. I Miranova bruger vi både ETF’ere og danske indeksfonde. ETF’erne har lavere løbende omkostninger, og du kan som investor opnå en lavere udbytteskat (inde i fonden). De danske fonde har højere løbende omkostninger men bliver oftest mildere beskattet. Hvad der er bedst for dig som investor afhænger af dine individuelle økonomiske forhold – det hjælper vi med at finde ud af.

  ETF’er til pension

  Her er der ingen specielle skattemæssige forhold at være opmærksom på i forhold til at investere i ETF’er i din pension. Du kan med andre ord frit bruge ETF’er i dit pensionsdepot. Der er dog en række restriktioner for, hvilke ETF’er man kan investere i med pensionsmidler.

  Få et gratis og uforpligtende investeringsmøde med os, så kan du selv få indblik i hvor meget mere, du kan få ud af dine investeringer.

“Jeg har været hos Miranova i et par år, og jeg er yderst tilfreds med den service, og det resultat Miranova bringer os. Jeg værdsætter den uafhængige rådgivning, og det passer mig rigtig godt at have fået fjernet fokus fra investeringerne.”

–  Lars Banke

“Jeg blev ringet op af Nordea forleden, som spurgte om vi ikke skulle i gang igen. Og så svarede jeg: Tak for tilbuddet, men det har jeg simpelthen ikke råd til (!!)”

–  Allan

“Det jeg er mest glad for ved mit skifte til Jer er, at min portefølje helt klart har fået mindre risiko end tidligere, og at min eksponering til fx obligationer er blevet mere intelligent end blot en bunke Mærsk virksomhedsobligationer…derudover er jeg blevet ret tonedøv over for alle de analyser, der beskriver hvad der sker her og nu, som man “bør” handle på…”

–  Kristian

Miranova i pressen

Manglende ”investeringskonkurrence” er Danmarks egen skyld
Læs artiklen

Han blev rig på subprime-kollaps – nu advarer han om ETF-boble*
Læs artiklen

Business-overblik: Bankerne tager stor bid af din pensionsopsparing
Læs artiklen