Download E-BOG
Vi anbefaler

Litteratur om investeringer

Vi får ofte spørgsmål om relevant læsestof om investering henvendt til ikke-eksperter.
Der er masser, hvis du er villig til at fordøje det på engelsk,
og alle kan bestilles på nettet.

Om forudsigelser, prognoser og fremtiden

Superforecasting: The Art and Science of Prediction

Forfatteren Tetlock er kongen inden for vurdering af værdien af ekspertudsagn om fremtiden (værdien er nul for de fleste, og negativ for resten). Men det er muligt at blive bedre – læs hvordan her!

Her finder du bogen

The Signal and the Noise: Why So Many Predictions Fail–but Some Don’t

En glimrende gennemgang af hvad vi med rimelig kan forudsige (for eksempel vejret og valgresultater) og hvad vi ikke kan forudsige (markedsudsving og jordskælv).

Her finder du bogen

Future Babble: Why Expert Predictions Fail – and Why We Believe Them Anyway

En velskrevet gennemgang af utallige dystre ekspertudsagn, og hvorfor de er nonsens. En solid dosis dokumenteret realisme til alle investorer, der beundrer eksperternes skråsikre men ubrugelige forudsigelser.

Her finder du bogen

When Genius Failed: The Rise and Fall of Long-Term Capital Management

Hvad får man, hvis man lader de skarpeste finanshjerner og nobelprismodtagere udvikle de fineste risikomodeller? Fede afkast…lige ind til det går helt galt. Læs hvordan de finansielle markeder næsten kollapsede, fordi der skete noget ”eksperterne mente ikke kunne ske”.

Her finder du bogen

Om passiv investering

The Little Book of Common Sense Investing: The Only Way to Guarantee Your Fair Share of Stock Market Returns

Grundlæggeren af Vanguard, John Bogle, betegnes med rette som en af de 100 vigtigste personligheder i verden. Læs hans befriende direkte og bramfri bog om hvad succesfuld investering handler om. Bogle har hjertet på rette sted.

Her finder du bogen

The Index Revolution: Why Investors Should Join It Now

Charles Ellis er en af branchen grand old men, der har oplevet de enorme forandringer i den finansielle branche indefra over de sidste halvtreds år. Læs hvorfor en tidligere aktiv investor mener, at Miranovas måde at investere på er den rigtige for dig.

Her finder du bogen

The Power of Passive Investing: More Wealth with Less Work

Rick Ferri opsummerer historien og argumenterne bag passiv investering og hvorfor det virker. Rick er ”mr. ETF” i USA, og han har gavmildt delt sine erfaringer med Miranova på vores vej. Hvis du er fan af aktiv investering, så vil denne bog være ubehagelig læsning!

Her finder du bogen

The Incredible Shrinking Alpha: And What You Can Do to Escape Its Clutches

Det bliver stadig vanskeligere at slå de andre investorer, altså at skabe ”alfa” som investeringsfolk udtrykker det. En hurtig oversigt over argumenterne for hvorfor aktiv investering giver dig stadig dårligere kort på hånden.

Her finder du bogen